KONTROLLÜ GEÇİŞ SİSTEMLERİ



GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ
Otopark, iş yeri, ofis gibi alanlarda çeşitli sistemler aracılığıyla giriş çıkışları denetim altında tutmayı sağlar. Bu sistemlerden bazıları; pdks(personel devam kontrol sistemleri), personel takip sistemleri, turnike sistemleri, otopark bariyer sistemleri, kartlı giriş sistemleri, retina okuma sistemleri, parmak izi okuma sistemleri, kart okuyucu sistemleridir.
PERSONEL DEVAM KONTROL SİSTEMLERİ
Parmak izi okuma sistemi; personel takip, parmak izi le geçiş, yemekhane ve üye takip sistemleri başta olmak üzere birçok kategoride kullanılmakta olup en yaygın kullanım alanı personel parmak izi okuma sistemleridir. Peki, personel parmak izi okuma sistemi nasıl çalışır? Personellerin giriş ve çıkış yaptığı bir duvara yahut turnike sistemi üzerine parmak izi okuma cihazı monte edilir. Personellerin parmak izleri parmak izi okuyucuya tanıtılır.
Personeller daha sonradan tanıtılmış parmak izlerini okuttuklarında parmak izi okuma cihazı, okutulan parmak izlerini hafızasına alır ve istenildiği zaman parmak izi okuma sistemi programına gönderir. Parmak izi okuma sistemi yazılımında hangi personelin saat kaçta girdiği kaçta çıktığı erken çıkan yahut geç kalanların kim olduğu görülebildiği gibi sistem maaşları da hazırlayarak çalışan işçi ve personellere ay sonundaki net ödenecek maaşı hesaplar.
YÜZ TANIMA İLE KAPI AÇMA SİSTEMLERİ
Yüz tanıma sistemleri, son teknoloji ile üretilmiş olan biyometrik sistemler sınıfına girmektedir. Yüz tanıma sistemleri, günümüzde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Sıklıkla personel takibi yapmak amacıyla kullanılsalar da aynı zamanda geçiş kontrolü sağlamak ya da güvenlik amaçlı da oldukça sık tercih edilmektedirler. Peki, yüz tanıma sistemleri nasıl çalışır? Bu sistemlere öncelikli olarak kişinin yüz kaydı yapılır. Bu cihazlar yüz tanıma işlemini 3 boyutlu olarak yapmaktadırlar. Ayrıca yüz tanıma sistemlerini giriş ve çıkış yapılacak olan alanda yer alan turnike, bariyer veya kapılar ile birlikte de kullanabilirsiniz. Tüm takip yazılımları ile birlikte kullanılabilen yüz tanıma sistemleri, özellikle kapı kontrolü yapmak amacıyla daha sık tercih edilmektedir. Tanımlı kişinin yerine başkasının yüzünü okutarak geçiş yapılamıyor olması kapı kontrolü konusunda yüz tanıma sistemlerinin tercih edilme sıklığını arttırmaktadır.
Yüz tanıma sistemleri ile kapı açmak için öncelikli olarak kişinin yüzü cihaza tanıtılır. Cihaz her tanıtılan yüz için farklı bir ID numarası belirler. Bu ID numarası tıpkı T.C. kimlik numaralarımız gibi sadece o kullanıcıya aittir. Farklı kullanıcılara farklı ID’ler tanımlanmaktadır. Kişi yüzünü cihaza okuttuğunda belirlenen ID kullanılan takip yazılımına aktarılır. Yazılım bu ID’nin kayıtlı olduğunu tespit ettiğinde kapı açılır. Eğer kişinin yüzü tanımlı değil ise kapı açılmayacaktır. Özellikle yabancı kimselerin kullanacağınız alanlara girmesini bu sayede engelleyebilirsiniz. Tüm takip programları ile birlikte uyumlu olarak kullanabileceğiniz yüz tanıma geçiş sistemleri cihazları farklı kayıt kapasitelerine sahip oluşları ile her ihtiyacınıza farklı bir çözüm sunmaktadır. Personel sayınız 100 mü? Yoksa 1.000 mi? Hiç fark etmez! Farklı modellere sahip yüz tanıma sistemleri tüm bu ihtiyaçlarınıza çözüm sunacaktır.
PARMAK İZİ OKUYUCU CİHAZ İLE KAPI AÇTIRMA
Parmak izi okuma terminali kapı yanında uygun bir yere monte edilir. Kapıya da elektronik yahut manyetik kapı kilidi takılıp, parmak izi okuyucuya bağlanır. Geçişe izin verilen kişilerin parmak izleri cihaza tanıtılır. Tanımlı kişiler parmak izini okutunca Türkçe bayan sesi ile “ teşekkürler” anonsu yapılıp kapı kilidine tetik gönderilerek kapının açılması sağlanır. Parmak izi cihazlar IP tabanlı olup networke bağlı geçiş kontrol yazılımından, giriş-çıkış raporları alınabildiği gibi anlık olarak tüm kapılar açılır yahut tüm geçişler durdurulabilir. Kapının şekline göre kare yahut dikdörtgen şekillerde parmak izi modelleri olup, kayıt kapasitesi, parmak izi okuma kapasitesi, parmak izi sensörü ve tanıma hızlarına göre çeşitlenen, ithal ettiğimiz modelleri aşağıdan inceleyebilirsiniz.
KARTLI GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ
Kartlı geçiş kontrol sistemleri; belirlenen bir alana, belirli yetkiler varilmiş kişilerin tanımlanan aralıklarda giriş çıkışını sağlayan sistemlerdir. Kartlı geçiş sistemlerinde kart okuyucular daha önceden tanımlanmış kartların okutulması sonucu kapı kilidine tetik vererek kapıyı açtırabilir, turnikeye kuru kontak vererek geçişi sağlar ve istenirse otopark bariyerlerini de kumanda edebilir. Kartlı geçiş sistemi okuyucuları yaklaşık 5-10 cm mesafeden kartın okuyucuya yaklaştırılması ile mifare (13,56 mhz) yahut proximity (125 khz) kartları okuyabilir.
MARKALARIMIZ
-
PERKOTEK KONTROLLÜ GEÇİŞ SİSTEMLERİ
-
ROSSLARE KARTLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ
-
HID KARTLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ
-
TRAKA AKILLI ANAHTAR ÇÖZÜMLERİ
-
RETRO GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ
-
NEUTRON OTOPARK PLAKA TANIMA SİSTEMLERİ